Pfizer - Snakk om småting!

Oppgave

1 av 4 nordmenn over 70 år har hjerteflimmer. En lidelse som kan øke risikoen for hjerneslag.

Hjerteflimmer kan enkelt oppdages med EKG, men det krever at man tar symptomer på hjerteflimmer på alvor og sier i fra til legen at man har dem. Utfordringen er at mange overser symptomene som småting. De er ubehagelige episoder som ikke virker viktige nok til å kontakte lege, eller å nevne for legen når man er der for noe mer konkret.

Pfizer ønsker at flere skal bli oppmerksomme på hva symptomene på hjerteflimmer er, og hvorfor det er viktig å si fra til legen sin når man merker dem.

Løsning

Denne filmen er en del av en Pfizers årlige digitale kampanje om hjerteflimmer. Kampanjen rulles primært ut på FB og YouTube. I år er målet å senke terskelen for hva man snakker med en lege om, og understreke at ting som oppleves som ubehag eller bagateller, kan være en del av et større bilde.

På samme tid er det viktig å ikke skremme publikum bort fra å se filmen – målet er jo hjelpe flere til å sjekke at de er på den sikre siden. Filmen holdes derfor i en små-sjarmerende fortellerstil, med oppfordringen om å snakke med legen sin. Filmen er laget i samarbeid med animatør Ruth Thomlevold. Synlighet har vært ansvarlig for målretting og kampanjeoppfølging.

Filmen havnet på 4. plass i YouTube Ads Leaderboard i Norge for hele 2018.

Snakk om småting!

Se Video